Cedo, SUEZ en Midwaste winnen een award voor de PBD inzamelzak

De PBD inzamelzak van gerecycled plastic heeft de Plastic Recycling Award Europe 2019 gewonnen. De award is uitgereikt op de Plastics Recycling Show 2019 in de RAI Amsterdam.

Cedo, Suez en Midwaste bundelen in 2014 hun krachten om een inzamelzak voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) te ontwikkelen. De zak bestaat voor 90 procent uit post consumer recycled film - waarvan 50 procent afkomstig is van huishoudens en deels wordt ingezameld door de gemeenten die een contract hebben met Midwaste. Het gebruikte plastic is grotendeels afkomstig uit de kunststof sorteerinstallatie van SUEZ in Rotterdam.

Cedo recyclet het gesorteerde plastic afval van SUEZ in haar fabriek in Geleen – de grootste recyclingfabriek van Europa voor plastic folies - en maakt er in Europa inzamelzakken van. Samen met Midwaste ontwikkelden zij een kleurstofloze variant. Inmiddels maken circa 26 gemeenten, die een contract hebben met Midwaste, gebruik van de duurzame zak voor de inzameling van het PBD.« Overzicht