Even voorstellen: Heidi Steuer

Midwaste en RKN hebben samen een professioneel en gezellig team van twintig medewerkers. Deze maand stellen we u voor aan Heidi Steuer. Heidi is onze business analist en is verantwoordelijk voor datamanagement, met name in VANGtool.

Lees meer

Heidi studeerde Afvalbeheer in Dresden en voerde haar masterstage uit binnen het afvalmanagement en de circulaire economie. Sinds 2020 woont Heidi in het Hollandse Leiden.

Waar kan jij leden en partners mee helpen?

Mijn belangrijkste taak is het verzamelen van informatie over de ingezamelde grondstoffen en het opslaan van die data in VANGtool. Daarnaast draag ik zorg voor het up-to-date houden van VANGtool door nieuwe informatie toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe weegstations en afvalstroomnummers. Zo creëer ik een overzicht van de afvalstromen van de gemeenten naar de recycler of verwerker.
Daarnaast kan ik leden en partners helpen om deze data zelf te uploaden in VANGtool. Veel leden en partners werken inmiddels al met VANGtool. Voor hen ben ik de contactpersoon bij vragen over en hulp bij VANGtool.

 

Wat maakt werken bij Midwaste en RKN voor jou zo leuk?

Voor ik bij Midwaste en RKN werkte, studeerde ik “Abfalwirtschaft” in Dresden. Sommige colleges waren erg theoretisch. Zo onderzocht ik bijvoorbeeld de haalbare warmte-energie in een afvalverbrandingsinstallatie.
Bij Midwaste en RKN ervaren we de échte afvalwereld van het punt van inzameling tot het gerecyclede eindproduct, zonder het overzicht kwijt te raken. Door de regelmatige briefings met vriendelijke collega’s blijven we geïnformeerd over alle processen en projecten die er spelen. Ik bezoek ook graag de verschillende locaties van leden en partners om te zien dat de kwantiteit meer betekent dan een nummer in VANGtool.

 

Wat zou je binnen Midwaste en RKN graag willen bereiken?

Via de overzichten in VANGtool zou ik graag de verbetermogelijkheden van bijvoorbeeld inzamelmethodes en routes laten zien om onze leden en ons milieu verder te helpen.

 

 

 

Kennis van morgen

Bekijk alle nieuwsberichten