Over ons

Sinds de oprichting van Midwaste in 2001, is de entiteit in 2009 omgezet naar een coöperatieve vereniging met op dat moment negen leden. Gezamenlijke inkoop en het vermarkten van grondstoffen stonden centraal in de eerste jaren.

Sindsdien is de professionaliteit gegroeid en zijn er steeds meer taken bijgekomen. Samen met onze leden, strategische partners en andere dienstafnemers bepalen we de strategie, maken we plannen en voeren we deze uit. Zo creëren we schaalgrootte, minimaliseren we risico’s en delen we kennis.

Onze missie

In samenwerking met onze leden en externe experts zijn we tot een duidelijke strategie gekomen. Een strategie die de komende jaren verder zal worden geoptimaliseerd en mee zal bewegen met een continue veranderende markt en bestuurlijke omgeving. Het verbreden van de circulariteit van nieuwe grondstoffen is leidend in onze strategie. Hoe we dit gaan bereiken wordt in het jaarplan verder toegelicht.

Bekijk het jaarplan

Waar Midwaste voor staat

Midwaste is de partner voor een duurzame toekomst. Om te excelleren in deze rol zijn informatievoorziening, inkoop, innovatie en netwerk cruciaal en worden deze proposities de komende jaren verder geprofessionaliseerd.

Regisseur in de keten

De ambitie binnen onze rol als regisseur in de keten houdt in dat we over vijf jaar een substantiële bijdrage hebben geleverd aan de VANG-doelstellingen en de mate van hergebruik.

Informatievoorziening

In de komende jaren creëren we volledige ketentransparantie met als primair doel: alle data over grondstoffen, van gemeenten tot recyclers, zijn real-time, transparant en uniform (EBA) beschikbaar in VANG-tool en VANG-monitor.

Inkoop

Inkoop is een belangrijke activiteit om impact te realiseren door duurzaamheid mee te nemen in inkoopcontracten en aanbestedingstrajecten, tegen aanvaardbare maatschappelijke kosten.

Innovatie

We gaan op zoek naar de juiste balans tussen deze verschillende vormen van innovatie; verbetering, vernieuwing en disruptieve innovatie.

Netwerk

Midwaste zal in haar netwerkrol de verbinder zijn van partijen, zowel voor leden als voor samenwerkingspartners.

Het team

Aart van der Putten

Medewerker bedrijfsbureau

Jerom Achterberg

Planner

Claire Franken

Projectleider kwaliteit

Wiljan van de Luijtgaarden

Accountmanager kwaliteit

Michelle van der Voort

Inkoper

Shekib Wakili

Directeur RKN

Vanessa Venema

Accountmanager kwaliteit

Peter Verhagen

Inkoopmanager

Annette Bos

Medewerker financiële administratie

Peter Schout

Contractmanager AEEA

Nicky Somohardjo

Projectmanager strategie

Machiel van Haaften

Directeur Midwaste

Lieve Kooijman

Communicatieadviseur

Jurgen de Jong

Directeur Strategie en Innovatie

Folker Krijgsman

Manager grondstoffen

Brigitte Boerema

Operationeel Manager

Miranda van Loon

Medewerker financiële administratie

Agnes de Bruijn

Senior medewerker financiële administratie

Ad-Willem Schilperoort

Financieel directeur

Nikita Penning

Accountmanager gemeenten | Managementassistent

Werken bij Midwaste

Ons team van toegewijde medewerkers speelt snel en daadkrachtig in op de behoefte van de leden. Een groeiend aantal leden en samenwerkingen vraagt ook om een groei van het team.
Staat de vacature die bij jou past niet in het overzicht? We staan altijd open voor een kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op voor een sollicitatie.

Meer informatie