Hulpmiddelen

Vind en download hier handige hulpmiddelen voor de inzameling van PMD in jouw gemeente.

Stickers en containerhangers

Duidelijke communicatie is cruciaal in het verbeteren van de kwaliteit van het huishoudelijk PMD. Download hier onze stickers en hangers voor op de bak of aan de zak. De ontwerpen zijn vrij aan te passen voor gebruik in jouw gemeente.

Bekijk stickers in PDF Download stickers in InDesign Bekijk containerhangers in PDF Download containerhangers in InDesign

Becky de afvalcoach

Maak kennis met Becky. In korte video’s geeft ze alle belangrijke informatie over stoorstoffen. Download de eerste video’s hier!

Download video - batterijen Download video - volle verpakkingen Download video - touwen en netten

Circulaire inzamelzak PMD

Het is belangrijk dat huishoudelijk PMD wordt ingezameld in een doorzichtige zak. Dit helpt inzamelaars en acceptanten om de inhoud te keuren en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het ingezamelde materiaal hoog blijft en er zo min mogelijk waardevolle grondstoffen verloren gaan. Midwaste ontwikkelde een inzamelzak die volledig bestaat uit post-consumer gerecycled materiaal

Meer informatie en bestellen

Wel-niet lijsten

De landelijke wel-niet lijst is opgesteld door het Platform Ketenoptimalisatie (PKO) in samenwerking met Milieu Centraal, VANG- HHA, HVC, Omrin en NVRD. Het PKO verwacht dat de lijst inwoners helpt om hun afval goed te scheiden.

Download de wel-niet lijsten op recycleklaar.nl

Neem contact met ons op!

Heb je een voorbeeld van een bewonersbrief of andere communicatiemiddelen nodig? Vraag naar onze voorbeelden.

Stuur ons een mail