Festival voor Hernieuwen

Meerlanden bestaat 25 jaar. Om dat te vieren, organiseert het duurzame grondstoffen en energiebedrijf op zaterdag zaterdag 27 augustus het Festival voor Hernieuwen.

Lees meer

Een open dag voor alle leeftijden op het bedrijfsterrein in Rijsenhout. Gratis te bezoeken van 11.00 uur tot 15.30 uur voor alle inwoners van de gemeenten waar Meerlanden actief is.

Inspiratie in festivalstijl

Op het festival maken bezoekers kennis met de mensen, het materieel en de activiteiten van Meerlanden. Ook kunnen ze op een interactieve manier de wereld áchter de inzameling van afval en beheer van openbare ruimte ontdekken. Op de meest uiteenlopende manieren. Van workshops tot een tour door de Groene Energiefabriek tot straattheater. En Meerlanden trakteert bovendien op lekkere lokale en duurzame hapjes en drankjes. Om niet alleen het jubileum te vieren met bezoekers, maar ze ook te inspireren om wat groener en duurzamer te leven. Ofwel, om hun eigen leefwereld te hernieuwen.

 

Oproep
Bezoekers kunnen tijdens het festival gratis tips en advies krijgen hoe ze een ruimte met tweedehands meubels en restmaterialen hip kunnen inrichten. In de huiskamer van No Waste Decoration en Meerwinkel kunnen te met foto’s van die ruimte – of het nu een woonkamer of een kantoorruimte is – terecht bij interieurstyliste Monique Dickhaut. Daarnaast kunnen bezoekers een kledingstuk, dat nog goed is maar ze zelf niet meer dragen, meenemen naar de swap-shop van Meerwinkel om te ruilen tegen een nieuw, pre-loved kledingstuk. Daarom roept Meerlanden op ‘neem foto’s en/of kleding mee en doe er je voordeel mee!’

 

 

Over Meerlanden

Een duurzame en mooie leefwereld. Dat willen we allemaal. De Rijksoverheid stuurt hier ook op met het doel dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Meerlanden neemt in de regio daarin actief het voortouw. We zijn een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast leveren we energie en warmte, en zetten we ons continu in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte. Op deze manier levert Meerlanden in deze regio, een bijdrage aan een mooie en circulaire leefomgeving, vandaag en morgen.

 

Kennis van morgen

Bekijk alle nieuwsberichten