Huishoudelijk PMD

Regie Kunststoffen Nederland (RKN) organiseert de ketenactiviteiten voor huishoudelijk PMD (plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken). Wij zorgen ervoor dat het door de gemeenten ingezamelde huishoudelijk

Lees meer

PMD niet buiten Europa terechtkomt. Dat doen wij door alleen samen te werken met gecertificeerde Europese op- en overslaglocaties, sorteerders en recyclers.

Het huishoudelijk PMD wordt ingezameld door de gemeente en gaat naar één van onze op- en overslaglocaties in Nederland waar de vracht gekeurd wordt. Stoorstoffen zoals landbouwfolie, plastic speelgoed of piepschuim worden indien mogelijk verwijderd voordat de vracht wordt geaccepteerd.

 

 

Kunststof sorteerinstallaties

De geaccepteerde vracht gaat naar een van onze kunststof sorteerinstallaties waar de verschillende stromen worden gesorteerd en gebaald.  De gesorteerde balen worden aangeboden aan onze ketenpartners die de stromen recyclen of verwerken

 

 

Kunststofstromen over de grens

Wanneer PMD stromen over de grens naar sorteerders of recyclers worden gebracht gaat dit volgens Europese voorschriften voor het vervoer van afval. Deze voorschriften staan beschreven in de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA), waardoor onze stromen altijd traceerbaar en herleidbaar zijn. RKN werkt uitsluitend met erkende Europese recyclers die in het bezit zijn van een EU CertPlast (European Certification of Plastics Recycling).

 

 

Afkeur

Materiaal met een teveel aan stoorstoffen wordt afgekeurd.  Een stoorstof is afval dat niet bij het huishoudelijk PMD thuishoort zoals gedefinieerd in het acceptatie protocol. Het afgekeurde materiaal wordt door onze samenwerkingspartners thermisch verwerkt met energieterugwinning. Ook dit gebeurt uitsluitend binnen de Europese Unie, voornamelijk in Nederland en Duitsland.

 

 

Vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact met ons op via rkn@midwaste.nl