RSC Schiphol gecertificeerd voor Re-Use

RSC Schiphol van Meerlanden voor Hernieuwen heeft eind januari met succes de WEEELABEX-audit doorlopen en is officieel gecertificeerd voor het hergebruik (Re-Use) van groot witgoed. Een afgedankte wasmachine heeft een afvalstatus. Dat betekent dat gedemonteerde onderdelen

Lees meer

niet opnieuw gebruikt of verkocht mogen worden. Een RSC met het WEEELABEX-certificaat kan onderdelen van de afvalstatus terug in de productstatus brengen zodat ze opnieuw in te zetten zijn bij bijvoorbeeld de reparatie van kapotte machines.

Sinds augustus 2022 haalt RSC Schiphol onderdelen uit wasmachines. RSC Schiphol was al gecertificeerd voor de depollutie van groot witgoed; het zorgvuldig verwijderen van stoorstoffen die de recycling belemmeren. Nu is daar het Re-Use certificaat bijgekomen.

RSC Schiphol is de eerste locatie in Nederland met dit certificaat voor groot witgoed.*

 

 

WEEELABEX

WEEELABEX staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence en is een kwaliteitsstandaard voor het minimale kwaliteitsniveau voor inzameling, opslag en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. De WEEELABEX-normen zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat afgedankte apparaten effectief, doelmatig en op de juiste wijze worden verwerkt en verwijderd en dat de producten uit recycling van hoogwaardige kwaliteit zijn.

 

 

WEEE-wetgeving

Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) is de gangbare naam voor de Europese richtlijn die de inzameling en recycling van deze afvalstroom reguleert om het milieu te beschermen.

De WEEELABEX-verplichting valt onder de WEEE-wetgeving.

 

 

*Inmiddels heeft ook Holland Circulair een dergelijk certificaat behaald.